;
Beszámoló az Oracle UKOUG konferenciáról - Beharangozó
2008. november 30. Üzleti intelligencia · Konferencia · Oracle

Helyszíni beszámolónk Birminghamból, a legnagyobb európai Oracle rendezvényről.

Az UKOUG tulajdonképpen nem más, mint az angol Oracle felhasználók éves seregszemléje, hasonló a hazai HOUG konferenciához. Amióta azonban hivatalos OracleWorld megarendezvény nincs Európában, az UKOUG egyben a vezető Oracle esemény is kontinensünkön.

A méreteket jól jellemzi, hogy egész Angliában egyetlen helyszín alkalmas a rendezvény lebonyolítására, a birminghami ICC konferenciaközpont. A résztvevők száma több ezerre rúg, a programban pedig sokszor tíznél is több párhuzamos előadás szerepel. A hagyományos adatbázis és ERP témájú előadások mellett külön szekció van a JD Edwards, a Stellent, a Siebel és a PeopleSoft felhasználóknak. Az üzleti intelligencia és adattárházak szintén kiemelt szerepet játszanak: külön sáv szól a Hyperion eszközökről, külön az üzleti intelligenca alkalmazásáról, és az adatbázisos szekcióban is számos idevágó előadás szerepel.

A rendkívül széles tematika a meglehetősen zsúfolt programban is tetten érhető. A rengeteg párhuzamos szekciót csak úgy tudták a szervezők összezsúfolni, hogy az előadások nem egyszerre kezdődnek, hanem az egyes termekben átfedésekkel, ami eléggé megnehezíti a több téma után is érdeklődő delegáltak dolgát.

A zöld konferencia
Összhangban az aktuális trendekkel, a szervezőbizottság jelentős erőfeszítéseket tesz a környezet védelmére. A konferencia táskája lebomló és újrahasznosítható fekete műanyagból készült (ennek megfelelően meglehetősen csúnya is), így a delegált választhat, hogy egyszerűen eldodbja vagy szelektíven gyűjtésbe adja a konferencia végén.

A papírra nyomott konferenciafüzet jelentősen összezsugorodott a papír- és tintakímélés érdekében, és az újrapapírra nehezen nyomható marketinganyagokhoz szigorúan csak fenntartható módon üzemelő erdőkből származó papír használatos. Szintén idei újdonság, hogy a fogadócsomag részeként pedig minden részvevő kap egy újratölthető vizespalackot is, így a kávészünetben kevesebb üveges ásványvíz fogy.

Karácsony Birminghamben
A konferenciának helyt adó Birmingham közben már teljes erővel a karácsonyra készül. A fő attrakció a frankfurti karácsonyi vásár, ami a legnagyobb ilyen rendezvény Ausztrián és Németországon kívül. Az utcák megtelnek forralt bort, virslit,jóféle kolbászokat és gőzgombócot kínáló standokkal, az angolok pedig rövid időre elfeledkeznek a fish&chips hagyományokról, és boldogan tolonganak az ennivalót és karácsonyi ajándékokat árusító bódék körül.

A hagyományos áruházak és boltok közben nagy leértékeléssel keresik a vásárlók kegyeit, a város tele van "Christmas Sale" táblákkal. A pénztáraknál kígyózó hosszú sorokat nézve a recesszió ide még nem ért el.

Képgaléria

Az ICC épülete