;
Megjelent az Oracle vállalati teljesítménymenedzsment rendszerének új, integrált verziója
2008. július 16. Üzleti intelligencia · Oracle

Az új fejlesztés egy platformra hozza a Hyperion és a Siebel felvásárlásából származó BI eszközöket és a cég ERP rendszereit.

Az Oracle Enterprise Performance Management magában foglalja a Essbase OLAP szervert és a rá épülő analitikus alkalmazásokba. Az Essbase termékcseléd immár integrálva van a Siebel-akvizícióból származó BI eszközökkel is, így például az OLAP kiszolgáló kétirányú adatcserére képes a BI Suite szerverkomponensével.

Szintén újdonság, hogy az egész BI portfólió fölé egy közös hozzáférést biztosító portálfelület, A Hyperion Workspace került, ahova beilleszthetőek a különböző jelentéskészítési eszközökből származó kimutatásokat és dashboard-okat. Egy másik érdekes új lehetősége a Smartspace. amely közvetlenül a számítógépek munkaasztalán teszi elérhetővé a BI rendszerek adatait. Előre kiépített interfészek és adatkapcsolati lehetőségek állnak rendelkezésére az Oracle vállalatirányítási rendszerei és közteszoftverei felé is.

A Fusion Edition névre hallgató EPM 11.0 jelenleg az Oracle eDelivery weboldalán érhető el. A csomag az alapvető infrastrukturális elemek mellett tartalmazza a számos újdonságot felvonultató Essbase OLAP szervert, a Hyperion különböző lekérdezőeszközeit (Interactive Reporting, Financial Reporting, SQR Production Reporting, Web Analysis) és az olyan analitikus alkalmazásokat, mint a Planning vagy a Profitability and Cost Management.