;
Eladósorban az Informatica?
2008. május 11. Adattárházak · Felvásárlások · Informatica · Oracle

Szakmai pletykák szerint aktívan keresi kérőjét a kevés még független BI gyártó egyike, az adatintegrációs szoftverekre specializált Informatica.

A híresztelések szerint az Oracle lehet a kiszemelt partner. Ez első nekifutásra kicsit meglepő, hiszen az Oracle két ETL szoftverrel is rendelkezik: A saját fejlesztésű Warehouse Builder mellett ott van a 2006-ban felvásárolt, Oracle Data Integrator néven forgalmazott Sunopsis is. Azonban ezek a szoftverek egyrészt csak közepes színvonalúak, másrészt az Oracle kínálatában több olyan szoftver is szerepel, ahol jelenleg is az Informatica végzi az adatok mozgatását. Különösen jellemző ez a Siebel és a Hyperion felvásárlásából származó analitikus alkalmazások esetén.

Az meglehetősen biztosra vehető, hogy az Informatica előbb-utóbb el fog kelni, mivel valamilyen ETL eszköz most már az összes nagy IT cég (Oracle, IBM, SAP, Microsoft) portfóliójában megtalálható, és így a verseny egyre élesebb. A lehetséges kérők között az Oracle mellett számításba jöhet a szintés fontos OEM partner SAP és az adattárházas piacon egyre aktívabb HP is.

További információ
blogs.zdnet.com