;
Új adattárházas megoldással jelent meg a ParAccel
2007. október 30. Adattárházak · DW appliance · ParAccel

Az oszlopalapú adattárolást alkalmazó ParAccel adatbáziskezelő a különösen nagy adattárházak hatékony kiszolgálását célozza. A frissen indult cég alapítói között olyan szakemberek szerepelnek, akik korábban az Oracle, a Teradata és a Netezza színeiben gyűjtöttek tapasztalatokat.

A ParAccel DB a motor a jó skálázhatóság érdekében masszívan párhuzamos felépítésű (MPP), amely az adatok oszlopok szerinti szervezése mellett agresszív tömörítést is alkalmaz. Rendelkezésre áll egy tisztán memóriaalapú üzemmód is, amely kis-közepes adatbázisok esetén extra sebességet ígér.

A ParAccel nagy előnye, hogy kompatibilis az Oracle és Microsoft adatbáziskezelőivel, így egy meglévő DW környezetbe is könnyen beépíthető. A működéshez nincs szüksége speciális hardverre, általános szervereken vagy blade rendszereken is fut.

A cég a kiemelkedő teljesítmény demonstrálására új, Sun hardveren futtatott TPC-H benchmark eredményeket tett közzé, amellyel átvette a vezetést a 100, 300 és 1000 gigabájtos kategóriákban.

További információ
www.paraccel.com