;
Megjelent a Microsoft PerformancePoint Server
2007. szeptember 28. Üzleti intelligencia

Megjelent a Microsoft régóta várt vállalati elemző, tervező és monitorozó eszközkészlete. A nagyrészt saját fejlesztésű PerformancePoint alapvetően az SQL Server 2005-re és az Excelre épül, de emelett magába olvasztja a ProClarity felvásárlásából származó elemzőeszközöket és a korábbi Scorecard Manager terméket.

A technikai részletek iránt érdeklődőek számára az Olap Report készített egy előzetes áttekintést, amely ingyenesen letölthető a Microsoft weblapjáról. A 34 oldalas anyag kitér többek között az architektúrára, az árazásra, a funkcionalitásra és a teljesítményre, emellett bőségesen tartalmaz képernyőképeket is.

A Microsoft jelentős energiát fektetett be a PerformancePoint piacra vitelébe. A hivatalos bejelentésig több előzetes kiadás (CTP) is megjelent, amelyet tízezernél is többen töltöttek le, a kiképzett partnerek száma pedig megközelíti az ezret. Az új termék rendelkezik már éles referenciákkal is, amelyek közül a Microsoft néhányat (Skanska, Energizer, Oticon) részletesebben is bemutatott.

A PerformancePoint egyik legnagyobb fegyvere az igencsak agresszív árazása lesz. A szerverkomponens ára 20.000 dollár, amelyhez kliensenként még 195 dollár adódik. Így egy tíz felhasználós CPM rendszer körülbelül négymillió forintba, egy 50 felhasználós 5 millióba, míg egy 100 felhasználós hétmillióba kerül.

A szoftver iránt érdeklődők letölthetik a végleges termék próbaváltozatát az MS honlapjáról, mind 32, mind 64 bites változatban.

Kapcsolódó anyagaink
· Hamarosan érkezik a Microsoft PerformancePoint Server (2007. augusztus 18.)