;
Hamarosan érkezik a Microsoft PerformancePoint Server
2007. augusztus 18. OLAP · Microsoft

A cég közétette új BI szoftvere negyedik és egyben utolsó technikai előzetesét, és a jövő hónapban jön a végleges verzió is. A szeptember 19-ére időzített hivatalos bejelentést másnap követi egy kickoff rendezvény New Yorkban.

Az Office termékcsaládba tartozó PerformancePoint Server piacra dobásával a Microsoft hadba száll a a vállalati teljesítménymenedzsment (CPM) területén. Eddig az üzleti intelligenciának ebben a szegmensében gyakorlatilag nem volt jelen a redmondi óriás. A PerformancePoint Server tartalmazni fogja a CPM működéséhez szükséges tervező, elemző, előrejelző, konszolidációs, monitorozó és vezetői jelentéskészítő funkciókat.

A most megjelenő első változat funkcionalitása feltehetőleg még nem lesz teljeskörű, azonban a Microsoft az árazás terén az eddigiekhez hasonlóan meglehetősen agresszív lesz. A PerformancePoint Server várható ára 20 ezer dollár, amihez még egy 195 dollár kliensenkénti tétel járul. Így különösen nagyobb felhasználószámok esetén az eddigi árszívonalnál jóval olcsóbben lehet majd hozzájutni a PerformancePoint által kínált vállalatirányítási eszközökhöz.

További információ
office.microsoft.com

Kapcsolódó anyagaink
· Fókuszba kerül a Microsoft Performance Point (2007. február 7.)
· Megjelent a Microsoft PerfomancePoint első bétája (2006. december 6.)