;
Microsoft BI hírcsokor
2007. február 12. Üzleti intelligencia · Microsoft

Összefoglalónk a Microsoft üzleti intelligencia eszközöivel kapcsolatos hírek közül válogat.

  • Az SAP BW után a Hyperion EssBase multidimenzionális adatbázisa is lekérdezhetővé válik a Reporting Services 2005-ből. A két termék együttműködését az EssBase–be épített XML for Analysis (XML/A) támogatás, és az SQL Service Pack 2-vel érkező .NET Data Provider 1.0 for Hyperion Essbase teszi lehetővé.

  • Szorosabbra fűzi a kapcsolatait a Microsoft az adattárház óriás Teradata-val is. Első körben a Teradata adatbázisára lehet majd Microsoft OLAP-os kockát építeni, a későbbiekben pedig a Microsoft BI front-end-jeiből kérdezhetjük majd le a Teradata adattárházakat.

  • Május 9-11 között Seattle–ben rendezi meg első éves Üzleti Intelligencia konferenciáját a Microsoft. A 2000 fősre tervezett esemény egy szekciója üzleti, két szekciója technikai jellegű lesz, mely teljes körűen bemutatja a komplett MS BI architektúrát, a szervertől a lekérdező komponensekig. A konferenciát a cég vezetője, Steve Ballmer nyitja majd meg és lesz BI díjkiosztó, best-practice, Hands-on lab, oktató előadás, és még sok-sok minden más.

  • Megér egy olvasást a PC World cikke, mely szerint a 2007-es szoftverpiac 5 „legtrendibb” szereplője között lesznek az üzleti intelligencia termékek. A cikk beszámol arról is, hogy a Microsoft 2007 végéig befejezi üzleti intelligencia portfoliójának kiépítését, amely átrajzolja majd a BI piac jelenlegi képét.

  • Az Intelligent Enterpise cikke a Microsoft BI front-end alkalmazásai közül most az ad-hoc lekérdezésekre szolgáló Report Builder-t mutatja be, összehasonlítva azt más gyártók azonos célt szolgáló termékeivel. A cikk az előnyök megemlítése mellett olyan érdekességekre is
    rámutat, mint az Office integráció hiánya.

  • A technikai részletek szerelmeseinek Marco Russo írt egy Excel 2007 makrót, mellyel a pivot táblával készített riport MDX lekérdezését lehet kiexportálni egy másik munkalapra, Criss Webb pedig bemutat egy egyszerű eljárást, amely segítségével betöltés után előmelegíthetjük az Analyis Services gyorsítótárát .


    Az összeállítás elkészítésében Kővári Attila, a BIProjekt.hu szerkesztője működött közre.