;
Új nyitott forráskódú ETL megoldások
2007. február 1. Adattárházak · ETL · Jaspersoft · Nyílt forráskód · Pentaho · Talend

A Jaspersoft és a Pentaho egyaránt jelentősen kibővítette analitikus platformjának ETL funkcionalitását.

Új JasperETL
A frissen megjelent JasperETL alapja a Talend Open Studio, amelyet a két cég OEM együttműködés keretében fejleszt tovább. A JasperETL a Talend-től származó alap ETL funkcionalitást olyan csatolókkal és interfészekkel egészíti ki, amelyek lehetővé teszik a könnyű integrációt a többi Jasper BI termékkel.

A JasperETL két kiadásban lesz elérhető. Az ingyenes, GPL licensz alatt elérhető verzió máris letölthető a cég honlapjáról, míg a csoportos fejlesztést lehetővé tévő Professional változat tavaszra várható. A technikai támogatás és tanácsadási szolgáltatások mindkét változathoz elérhetőek lesznek.

Továbbfejlesztett Pentaho Data Integration
A Pentaho már korábban megjelent a Kettle beolvasztásával kifejlesztett Data Integration modullal. Az új, 2.4-es verzió jelentősen megnövelt teljesítményt ígér a masszívan párhuzamos (MPP) architektúrának köszönhetően. A felhasználói felületen is javítottak, amely immár kényelmesebben kezelhető, jobban támogatja a dinamikus változók használatát az adatfeldolgozó eljárásokban és hatékonyabb JavaScript környezetet biztosít.

Kapcsolódó anyagaink
· Adatbányászati eszközzel erősít a Pentaho (2006. szeptember 19.)
· Teljes körű nyílt forráskódú BI platformot fejleszt a JasperSoft (2006. május 9.)
· Jelentéskészítő eszközökkel bővül a Pentaho (2006. január 17.)
· Egyesül a Mondrian és a Pentaho (2005. november 11.)