;
Tovább szélesíti partnerkapcsolatait a Business Objects
2005. november 10. OLAP · Business Objects

A cég fejlesztési és OEM partnerei között immár megtalálható a Microsoft és az SAP mellett a szabad forráskodú Eclipse projekt is.

A Microsoft hagyományosan a Visual Studio fejlesztőrendszer egyik komponenseként kínálja a Crystal Reports jelentéskészítő eszközt. A most megjelent Visual Studio 2005 Professional kiadása is beépítve tartalmazza a Crystal Reports speciális változatát, amellyek fejlesztők dinamikusan kezelhető, grafikailag gazdag jelentéseket készíthetnek.

Hasonló a helyzet az SAP esetén is, amely a Business Information Warehouse (BW) adattárház megoldás részeként licenszeli a Crystal termékcsaládot. A két cég a múlt héten hosszabította meg és terjesztette ki együttműködési megállapodásukat, amely értelmében továbbra is közösen dolgoznak az integráción az SAP NetWeaver projekt keretein belül.

A legfrissebb fejlemény a Business Object részéről az Eclipse szabad forráskódú fejlesztőrendszer támogatása. A Crystal Reports for Eclipse megjelenése ugyan csak 2006 második felére várható, azonban az első teszt verzió még az idén megjelenik. A fejlesztők információéhségét a cég egy webes naplóval is igyekszik kielégíteni, amely a hírek mellett előzetes képeket is tartalmaz a készülő szoftverről.

Kapcsolódó anyagaink
· Megjelent a Microsoft SQL Server 2005 (2005. november 7.)
· Megjelent az Eclipse szabad forráskódú jelentéskészítője (2005. június 18.)
· Analitika és nyílt forráskód (2005. január 3.)