;
Jön a Business Objects XI második kiadása
2005. október 8. OLAP · Business Objects

Az új verzió számtalan újításának középpontjában a könnyű használhatóság áll.

A legnagyobb újdonság az adatok kinyerését megkönnyítő Intelligent Question, amely lehetővé teszi a lekérdezések angol nyelven történő megfogalmazását. Az IQ használatával egy könnyen kezelhető felületen történik a lekérdezés összeállítása, amely aztán elmenthető illetve a különböző felhasználói csoportok számára testreszabható.

A webes felületű Webintelligence is sokat fejlődött, jobb az az OLAP szerverek támogatottsága is (például Essbase, Microsoft OLAP, SAP BW). Átkeresztelésre került a hagyományos technológiájú, Windowson futó vastag kliens, amely mostantól Desktop Intelligence néven szerepel. Az adatkinyerésre szolgáló Data Integrator kibővült a magas szintű tervezést lehetővé tévő Composer modullal.

Az új portálfunkciókkal és a pénzügyi területet megcélzó szolgáltatásokkal is kibővült XI Release 2 várhatóan az év vége felé lesz elérhető.

Magyarországon a BO egyik legnevesebb referenciája a Vodafone. A neves mobilcég hazai leánya évek óta használja sikeresen a Business Objects szoftvereit, és mint kiemelt ügyfélreferencia jelenleg a cég nemzetközi webkikötőjének címplapján szerepel.

További információ
www.businessobjects.com

Kapcsolódó anyagaink
· Újabb cég felvásárlásával bővül a Business Objects (2005. július 22.)
· Kelendő a BusinessObjects Data Integrator szoftvere (2005. május 4.)
· Megjelent a Business Objects XI (2005. január 11.)

Képgaléria

Az Intelligent Question akcióban

Testre szabható kérdések és válaszok

A kérdések elmenthetőek és újra felhasználhatóak

A Vodafone Hungary a BO honlapon