;
Megjelent az Eclipse szabad forráskódú jelentéskészítője
2005. június 18. Adattárházak · Nyílt forráskód

A Java alapú Eclipse fejlesztőkörnyezet alatt futtatható rendszer ingyenes alternatívát nyújt a vállalati jelentéskészítésben.

A Business Intelligence and Reporting Tools (BIRT) kódnevű projekt fejlesztésében fontos szerepet játszott az Actuate, amely saját nagyvállalati jelentéskészítő termékeivel egyike a meghatározó BI szállítóknak.

A BIRT első kiadása egy jelentéskészítő (Report Designer) és grafikonrajzoló (Charting Engine) modul mellett a futtató környezetet (Report Engine) tartalmazza. A jelentések formátuma lehet többféle lista, kereszttábla vagy grafikon, emellett rendelkezésre állnak az ilyenfajta eszközöknél megszokott csoportosító, rendező és összesítő eszközök is.

Az ingyenes szoftverm mellé a nyitott forráskódú rendszerektől idegenkedő nagyvállalati felhasználók számára az Actuate kínál egy kiegészítő támogatási csomagot. Egy viszonylag szerényebb éves díjért a cég egy kényelmi funkciókkal kibővített szoftververziót, technikai támogatást és egyéb karbantartási szolgáltatásokat nyújt, megkönnyítve ezzel az átállást az új technológiára.

További információ
www.eclipse.org

Képgaléria

Jelentésformátumok választéka

A Design Editor munkában

A kész jelentés