;
Megjelent az SQL Server 2005 nyilvános bétaverziója
2005. június 12. Adattárházak · Microsoft

A legfrissebb, júniusi kiadású változatot tette letölthető a Microsoft, amely számos újdonságot is bejelentett, beleértve a régóta várt végleges szállítási határidőt. Az SQL Server 2005, a Visual Studio 2005 és a BizTalk Server 2006 az idei év novemberének elején fog megjelenni.

A Microsoft nagyon nagy súlyt helyez a megbízhatóságra, ezért már most is számos belső alkalmazást futtat az SQL Server bétaváltozatain, nem egy esetben több terabájtos adatbázisokon. Az ügyfelek közül is van már néhány, akik átálltak éles alkalmazásaikkal az új platformra, és ez a szám várhatóan novemberig még nőni fog.

Kedvezőbb lett az SQL Server egyes változatainak funkcionalitása is. A jelentéskészítésre szolgáló Reporting Services komponensek eredetileg csak a drágább változatokban szerepeltek, azonban most már mnden kiadásban megtalálhatóak. Ezzel a lépéssel a cég tovább erősíti jelenlétét az egyre nagyobb súlyú jelentéskészítő piacon.

Egy kapcsolódó bejelentés szerint a Microsoft a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) terén is komoly szerepre törekszik, és az új szervertermékekre épülő teljeskörű megoldást kíván nyújtani felhasználói számára.

További információ
www.microsoft.com