;
Sikeres rajtot vett az SPSS Hungary
2005. május 23. Adatbányászat · SPSS

A működését néhány hete megkezdő önálló hazai SPSS képviselet két jelentős üzlet megkötéséről számolt be.

OTP
Az OTP Bank Rt. a Bázel II. egyezmény támasztotta kockázatkezelési feladatokra választotta a SPSS Clementine adatbányászati szoftverét. Az OTP helyzetének külön érdekessége, hogy külföldi érdekeltségei miatt anyavállalati szerepben is meg kell felelni az előírásoknak.

Az OTP saját portfóliójának elemzését már korábban elvégezte, így a mostani vásárlással a bank elsősorban a csoportszintű munkára készült. A megkötött szerződésnek köszönhetően a leányvállalatok azonos SPSS platformon dolgozhatnak a jövőben, ami lehetővé teszi, hogy a központi modelleket felhasználják, illetve az OTP Bank szakértőitől folyamatos támogatást kapjanak.

Vodafone
A Vodafone Magyarország az ügyfélmegtartó, marketing és termékfejlesztési projektjeinek támogatásához választotta a Clementine rendszert, amely a cég Oracle alapú adattárházában felhalmozott adatvagyon kiaknázásához nyújt majd segítséget.

A kiválasztási eljárás során fontos tényező volt Clementine és az Oracle RDBMS szoros együttműködése, emellett a döntést pozítivan befolyásolta az is, hogy a Clementine már számos országban bizonyította képességeit Vodafone leányvállalatoknál, illetve több magyarországi távközlési szolgáltató is évek óta sikeresen használja.

Az SPSS Hungary május 25-én rendezi első felhasználói konferenciáját, ahol a cég közelebbről is bemutatja az érdeklődők számára szoftvereit és az arra épülő üzleti megoldásokat.

További információ
www.spss.hu

Kapcsolódó anyagaink
· Megalakult az SPSS új hazai képviselete (2005. április 12.)
· Megjelent a Clementine 9.0 (2005. január 6.)
· Továbbra is a Clementine a legnépszerűbb adatbányász szoftver (2004. június 15.)