;
Megjelent a Business Objects XI
2005. január 11. OLAP · Business Objects

Az új változat megvalósítja a tavaly bekebelezett Crystal Decision szoftvereinek teljes integrációját.

A 800 millió dolláros felvásárlás óta nyitva állt a kérdés, mikor és hogyan fogja a cég közös platformra hozni a két, meglehetősen különböző technológiájú szoftvercsomagot. A megjelent szoftver szolgáltatásalapú (SOA) architektúrája nagyrészt a Crystal Enterprise 10 alapjaira építkezik, míg a jelentéskészítő és elemző képességek a korábbi BO verziókból származnak

Újdonságok
Az integráción túl számos új képességgel felruházták a fejlesztők az új verziót, amely támogatja a kollaboratív jellegű munkavégzést és a Microsoft Office irodai programjait. Érdekes újdonság a BI Enciklopédia, amely a jelentésekben előforduló fogalmak pontos definícióját teszi online elérhetővé.

Stabil háttér
A megbízhatóság növelése érdekében számos hibatürő és terheléselosztó funkció került be a rendszerbe. Ki lehet alakítani olyan konfigurációt, amelynek nincs kritikus pontja, azaz bármelyik szerver kiesése esetén automatikus egy másik kiszolgáló folytatja a munkát. A terheléselosztás képes az időben változó igényeket is menedzselni, több vagy kevesebb erőforrást biztosítva a felhasználói igények változásának függvényében.

A Business Objects XI bemutatására több tucatnyi várost érintő turné indul, azonban a hazai rendezvény időpontjáról egyelőre nincs hír.

További információ
www.businessobjects.com