;
Megjelent a SAS 9
2004. április 4. Adattárházak · SAS

A cég eddigi története legfontosabb mérföldkövének tartja az új verziót, amely kétéves fejlesztés és tesztelés után látott napvilágot. A SAS túllépve a hagyományos erősségének számító statisztikai és adatbányászati területeken, immár átfogó megoldásokat kínál az üzleti intelligencia terén, versenyre kelve az eddigi piacvezetőkkel.

Az új verzió legfontosabb célkitűzése az egyszerűbb használhatóság. Ennek érdekében a különböző feladatokhoz egyedi felhasználói felületek állnak rendelkezésre. Szintén az adatok könnyű elérhetőségét segíti a Microsoft Office szoftverekkel megvalósított integráció.

A technológiai platform
Az új verzió lényegesen nagyobb teljesítményt nyújt és jobban skálázható multiprocesszoros környezetben. Az adatok integrálását segíti a megújult ETL szerver, amely a heterogén forrásból származó adatok elérését, összegyűjtését és tisztítását segíti. Az így beszerzett adatok nyilvántartását az egységes metaadat-kezelő, gyors elérhetőségét pedig az intelligens tárolómegoldás biztosítja.

A vezető szerepet betöltő Intelligent Miner is továbbfejlődött. A numerikus adatok mellett a szöveges információk elemzése is lehetséges, az új Java interfészek pedig kivülről is elérhető teszik a beépített algoritmusokat.

Iparági megoldások
A SAS számos előre gyártott programcsomagot dob a piacra az egyes szakterülek elemzési igényeinek megfelelően. Az új platformon jelenleg a következő hét alkalmazás érhető el: Marketing Automation, Risk Dimensions, Strategic Performance Management, Financial Management, Supplier Relationship Management, Activity-based Management and IT Management.

További információ
www.sas.com