;
Megjelent a Cognos ReportNet 1.1
2004. március 22. OLAP · Cognos

A tavaly ősszel bemutatott új generációs, webalapú jelentéskészítő alkalmazás első frissítése a skálázhatóság, a soknyelvű környezet támogatása és az adatelérés terén hozott újat.

A ReportNet alapvető célcsoportja a sok felhasználós nagyvállalati jelentéskészítő környezetek, így nem meglepő, hogy a Cognos nagy hansúlyt helyez a skálázhatóságra. A céggel jó partneri viszont ápoló IBM tesztelőközpontjának mérései szerint megfelelő hardverháttér mellett több ezer konkurrens felhasználó kiszolgálára alkalmas a ReportNet, kötegelt jelentések esetében pedig napi százezres nagyságrendű jelentés összeállítása is reális.

Szintén a multinacionális nagyvállalatok számára fontos fejlemény az új verzió által nyújtott széleskörű nyelvi támogatás. Egy jelentés számos nyelven párhuzamosan publikálható, jelentősen leegyszerűsítve ezzel az adminisztratív folyamatokat. A Cognos erősen támogatja a nagvállalati adatok könnyebb elérését is, amelyet az SAP BW és NetWeaver illetve az IBM szoftvereivel való integráció jelez.

A Cognos Magyarország novemberi termékbemutatóját követően a hazai piac kedvezően fogadta a ReportNetet, amely jelenleg is féltucatnyi nagyvállalatnál áll tesztelés alatt, azonban éles bevezetés egyelőre nem történt.

További információ
www.cognos.com

Képgaléria

A ReportNet webes felülete

Az IBM Partnership Solution Center mérése