;
Itthon is jelentős Oracle árcsökkentés a kisvállalati szegmensben
2004. március 1. Adattárházak · Oracle

Az Oracle hazai képviselete bejelentette a 10g adatbáziskezelő új árazását, amellyel a Microsoft által uralt kis- és középvállalati szegmenst veszi célkeresztbe.

A belépő szintű, maximum két processzoros gépen futtatható Standard Edition One processoronként egymillió forintba kerül. Még olcsóbban érhető el a szoftver a felhasználószám szerinti konstrukcióban: egy nevesített licensz 32 ezer forintba kerül. Ebben az esetben az Oracle által minimálisan megkövetelt 5 darabos csomaggal számolva nem éri el a 200 ezer forintot a beszerzési költség.

Ezek az árak a Microsoft SQL szerverével azonos nagyságrendbe tartoznak, így várhatóan élesedni fog a verseny az alsó szegmensben a két adatbázisgyártó között. Az Oracle ezt egy kedvező konstrukciója áttérési ajánlattal is támogatja.

Az üzleti intelligencia szempontjából azonban továbbra is bizonyos fokú árelőnyt élvez a Microsoft, mivel az SQL Server esetében az OLAP és adatbányászati motor része az alapterméknek, míg az Oracle RDBMS esetében feláras opciók.

További információ
www.oracle.hu

Kapcsolódó anyagaink
· Kedvezőbb árakat hoz az új Oracle 10g (2004. február 10.)