;
Nagyon jó első félévet zárt a SAS
2003. augusztus 19. Adattárházak · SAS

A cég globális árbevétele 18 százalékkal nőtt 2003 első hat hónapjában az előző évhez képest, a növekedés fő hajtóereje a pénzügyi szektor volt.

Az első félévben 480 millió dolláros árbevételt realizáló SAS különösen az USA-ban ért el jelentős sikereket, ahol általában is nagy az érdeklődés a cégek hatékonyabb irányítását és működtetését támogató megoldások iránt. A pénzügyi szektort érintő olyan változások, mint a Bázel II egyezmény és a Sarbanes-Oxley-félem beszámolási előírások, jelentős addicionális keresletet generálnak az üzleti intelligencia alkalmazások iránt. Rosszabb a helyzet Európában, ahol az év első öt hónapjában stagnált az értékesítés.

Összeségében éves szinten is optimista a cég, és a tavalyi 1.18 milliárd dollár után idén legalább 1.3 milliárd dolláros árbevétel elérésére számít.

A hazai 2003-as eredményeket egyelőre csak becsülni lehet, mivel a magyar képviselet nem tesz közzé év közben adatokat. Annyi bizonyos, hogy az elmúlt években ezen a piacon is kétszámjegyű növekedést realizált a cég.

További információ
www.sas.com

Kapcsolódó anyagaink
· Hazai pályán is lendületben a SAS (2003. március 31.)
· Folytatta növekedési sorozatát 2002-ben is a SAS (2003. március 16.)
· A nagyközönségnek szánt, olcsó szoftververziót dob piacra a SAS (2003. május 8.)
· SAS-megoldás a kereskedelem és gyártás számára (2003. május 13.)
· Nagyüzemben dolgoznak a SAS szoftverfejlesztői (2003. április 16.)