;
A Business Objects 830 millió dollárért megveszi a Crystal Decisionst
2003. július 21. OLAP · Business Objects · Felvásárlások

A BO újabb akvizíciójával tovább zajlik az üzleti intelligencia szállítói piacának erőteljes konszolidációja.

Az elmúlt 12 hónapban egymást érő felvásárlások között is kiemelkedik a pénteken bejelentett lépés, melynek köszönhetően egybeolvad a nagy piaci részesedéssel rendelkező Business Objects és az igen dinamikusan növekedő, különösen a vállalati jelentéskészítésben erős Crystal Decisions.

A BO számára a Crystal Reports és Enterprise termékek komoly fegyvert jelentenek a piaci elsőség felé vezető úton és fontos rést tömnek be a cég portfóliójában. A vetélytársak is nagy súlyt fektetnek a vállalati jelentéskészítésre, a Cognost ReportNet ősszel, míg a Microsoft Reporting Services az év végén érkezik.

Könnyen lehet egyébként, hogy a Crystal számára éppen a Microsoft új szoftvere által jelentett fenyegetés volt az egyik fő motiváció az összeolvadásra, hiszen jelenleg a Microsoft a Crystal Reports-ot csomagolja fejlesztőeszközei mellé. A Reporting Services megjelenése tehát az egyik legfontosabb értékesítési területen okozhat nehézségeket és visszaesést.

A BO tavalyi árbevétele 450 millió, míg a Crystal Decisions-é 270 millió dollár volt, így könnyen lehet, hogy a közös utódcég befogja, sőt megelőzi a Cognost az összbevétel tekintetében. A felvásárlás keretében a BO 300 millió dollárt fizet készpénzben, a maradék összeget pedig saját részvényeivel egyenlíti ki.

További információ
www.businessobjects.com