;
Folytatta növekedési sorozatát 2002-ben is a SAS
2003. március 16. OLAP · SAS

Tovább nőtt a SAS Institute árbevétele 2002-ben és megközelítette az 1.2 milliárd dollárt.

A cég ezzel folytatja huszonhat éve tartó növekedési sorozatát, ami a közelmúltra jellemző recesszióban sem tört meg, noha a tavalyi 4 százalékos bővülés kevesebb a szokásosnál. A növekedés jelentős része Európának köszönhető, míg az USA-piac lagymatagabb teljesítményt nyújott.


Az 1.18 milliárd dolláros licenszbevételnek köszönhetően a független szoftverfejlesztő cégek rangsorában a SAS az ötödik helyen áll, többek között az Oracle és a Microsoft mögött.

A növekedés egyik forrása az intelligens CRM rendszerek piaca, ahonnnan több mint 200 millió dolláros bevétel származott. Jelentős sikereket ért a cég a banki szektorban is csomagolt megoldásaival, amelyek a kockázatok menedzselését és a pénzmosás elleni harcot segítik.

Technológiai fronton is erősített a cég a tavaly már bétatesztelés alatt álló SAS System 9-nek illetve az év elején felvásárolt ABC Technologiesnek köszönhetően.

A hazai leányvállalat is sikeres évet zárt a nemhetközi trendekkel megegyezően. A részletes eredményeket a SAS Intitute Kft. előreláthatóan március végéig teszi közzé.

További információ
www.sas.com

Kapcsolódó anyagaink
· Új SAS-megoldás az ellátási lánc optimalizálására (2003. február 19.)
· Itt a SAS klub (2002. október 14.)
· SAS-alkalmazás pénzmosás ellen (2002. október 1.)
· SAS: a Bázel II-nek megfelelő kockázatkezelési megoldás bankoknak (2002. szeptember 24.)
· Közel valós idejű ETL szolgáltatások a SAS-tól (2002. augusztus 13.)
· Sikeres évet zárt 2001-ben a SAS Institute (2002. május 23.)