;
Jelentéskészítő komponenssel szélesíti BI kínálatát a Microsoft
2003. február 15. Adattárházak · Microsoft

A vállalati jelentések készítését segítő Reporting Services bejelentése felkavarta a szakmai közönséget, amely már kezdett kicsit belefásulni a Yukonra való várakozásba.

A Microsoft ígerete szerint sok fontos új képesség fog megjelenni az SQL Server következő generációját jelentő Yukonnal. Ezek egyike lesz a Reporting Services, amely alapvetően a fejlesztők munkáját fogja segíteni, azonban bizonyos mértékig konkurrenciót jelent majd az olyan neves BI cégek szoftvereinek is, mint a Cognos, a Business Objects vagy a Crystal Decisions. A bejelentés okozta felfordulásban a cégek tőzsdei árfolyama jelentős, de átmeneti csökkentést szenvedett el.

A leendő termék konkrét tulajdonságairól még semmit nem lehet tudni, ugyanígy nincs kézzelfogható ígéret a kibocsátás dátumára sem. A bétaverzió a Yukon tesztváltozatával együtt valamikor nyáron várható.

A Microsoft az SQL Server 2000-el együtt már szállít OLAP szervert, ETL alkalmazást (DTS) és adatbányászati algoritmusokat, az Office termékcsaládon belül pedig a Maximaltól vett technológiára épülő Data Analyzert illetve az OLAP kliensként is alkalmazható Excelt kínálja.

További információ
www.microsoft.com