;
Megkezdi a Cognos az Adaytum beolvasztását
2003. január 14. OLAP · Cognos

A tavaly év végi felvásárlást követően meginduló átszervezésnek egyaránt áldozatul esnek termékek, munkahelyek és nyereségtervek.

A Cognos első lépése leginkább a konkurrenciának lesz fájdalmas: Az Adaytum eddig a Business Objects lekérdezőszofterét kínálta az ePlanning tervezőrendszer mellé. Ennek helyére a Cognos saját terméke, a PowerPlay kerül, amelyet az Adaytum jelenlegi ügyfelei ingyenesen kapnak meg.

A másik áldozat viszont a tavaly bevezetett Cognos Planning lesz, amely nem volt képes felvenni a versenyt a már befutott vetélytársakkal. Öröm az ürömben, hogy a szoftver néhány hasznos megoldása azért beépül majd az eljövő ePlanning verziókba.

Az Adaytummal átvett háromszázegynéhány dolgozó közül hetvenen kerülnek az utcára - harmincan azonnal, a többiek egy néhány hónapos átmeneti időszak után.
A leépítések főként az adminsztratív funkiókat érintik.

Pénzügyi téren a Cognos 2003-ra tervezett 543 millió dolláros árbevételéhez 75-80 milliót fognak hozzáadni a felvárással érkező új üzletek, azonban a cég rövid távon a jövedelmezőség romlásával kénytelen számolni.

További információ
www.cognos.com