;
Mi várható 2014-re?
2014. január 13. Üzleti intelligencia · BigData · Elemzés

Válogatásunk az idei év várható várható újdonságaiból és meghatározó trendjeiből.





Dave Kellog, a Host Analytics vezére blogjában azt jósolja, hogy a Big Data hype eléri a csúcspontját, nem lesz elég data scientist, a Good Data tőzsdére megy, az Adaptive Planning pedig felvásárlásra kerül.

Az Ovum szerint a Logikai adattárházak terjedése, a mobil BI és cloud BI, adatfelderítés, és növekvő Big Data integráció lesznek a legfontosabb trendek.

A Big Data Startups szerint a szenzoranalitika feltörése, felhőalapú Big Data szolgáltatások, az online és offline oktatási kínálat bővülése és sok-sok Big Data pilotprojekt várható.

A MapR CEO-ja a Hadoop/SQL elérést, a jogosultsági megoldásokok fejlődését, a Hadoop operatív rendszerekben való megjelenését, a vállalati Data Hub terjedését és a keresés alapú adatelérést tartja fontos trendnek.

A Concurrent vezetője, Gary Nakamura szerint még több pénz fog ömleni a Big Data területére, több Hadoop projekt lesz sikertelen mint sikeres, megjelennek a Big Data product managerek és az adatokról az alkalmazásokra fog kerülni a hangsúly.

Az SAP felsővezetője Steve Lucas blogposztjában az intelligens eszközökről, a szenzorok terjedéséről, az adatvizualiációk technikák további előretöréséről ír és azt jósolja, hogy az év végére az SAP HANA felhasználók száma eléri a tízezret.