;
Big Data támogatással érkezik a Spotfire 5
2012. október 10. Üzleti intelligencia · BigData · Memóriacentrikus BI · TIBCO Spotfire

Újraírt adatkezelő motort és jobb adattárházas integrációt ígér a TIBCO adatvizualizációs szoftverének november végén érkező új kiadása.

A Spotfire 5-ös verziójában megújul a memóriacentrikus adatbáziskezelő motor, hogy jobban ki tudja használni a korszerű, nagy teljesítményű és sok processzormagot tartalmazó számítógépek képességeit. Ennek köszönhetően az új kiadás a korábbi adatmennyiségek sokszorosát tudja azonnali válaszidőkkel elemezni.

Szorosabb lesz az új kiadásban a relációs adatbázisokkal való integráció is. Az új Spotfire a különböző vizualizációkhoz szükséges adatokat képes közvetlenül az eredeti adatbázisokból szabvány SQL lekérdezések segítségével előállítani, így kihasználva azok fejlett analitikai képességeit és hardverkapacitását. A TIBCO kiemelt partneri kapcsolatra jelentett be a Teradatával, de az új képességek működnek az Oracle és a Microsoft adatbázis-kezelőivel is.

Az új verzióval a Spotfire is bekerült az R programozási nyelvet támogató szállítók táborába. A TIBCO Enterprise Runtime for R lehetővé teszi a különböző statisztikai elemzések gyors kipróbálását, majd támogatja a mindennapi üzemben történő használatot is, mindezt skálázható és biztonságos módon.

Végül a Spotfire 5 szorosan integrálva lesz a TIBCO middleware szoftvercsaládjával, így például a webes megjelenítésért felelős Web Player komponenseket könnyebben lehet majd konfigurálni és az aktuális terhelésnek megfelelően skálázni.

További információ
spotfire.tibco.com