;
Teradata újdonságok a Partners konferenciáról
2010. október 29. Adattárházak · Teradata

Gyorsabb hardverekkel és okosabb szoftverekkel állt elő a Teradata szokásos éves felhasználói konferenciáján.

A hardverek terén megérkezett a ciklikusan esedékes frissítés, a kiszolgálókba immár az Intel legfrissebb, 6 magos Xeon processzorai kerülnek. Az új CPU-k jóval nagyobb számítási teljesítményt kínálnak, ennek köszönhetően a legfrissebb hardvergeneráció jelentősen gyorsabb az előzőnél. A platformkínálat nem módosult, a három alaptermék (Data Mart Appliance, Data Warehouse Appliance, Active Enterprise Data Warehouse) mellé két speciális modell csatlakozik még, a nagyon sok adat tárolására szolgáló Extreme Data Appliance és az SSD alapú, villámgyors Extreme Performance Appliance.

Megjelent a cég adatbáziskezelőjének frissített verziója is, a Teradata 13.10. Az újdonságok között a legérdekesebb az idősorok adatok speciális támogatása, ami lehetővé teszi az ilyen jellegű lekérdezések gyors és egyszerű kiszolgálását. Sokat javultak a beépített tömörítő képességek is, amelyek immár átlagosan negyedére képesek csökkenteni az adatok helyigényét és hasonló arányban gyorsítani a lemezolvasás-igényes feldolgozási műveleteket.

A Teradata immár Accelerated Analytics néven kínálja az adatbázisba beépülő fejlett analitikai képességeket kínáló portfólióját, amelyben megtalálhatóak a különböző saját és partnerektől származó szoftverek és szolgáltatások. Szintén az egységesítés felé mutat a frissen bejelentett Unified Logical Data Model Framework, amely a különböző iparági adatmodelleket és a kapcsolódó szolgáltatásokat fogja össze.

Végül a cég új, látványos weboldalt indított a Socialization of Data címen, ahol a különböző klasszikus és újfajta adatforrások együtt élését mutatja be. Az egyik érdekes demó magát a Partners konferenciát mutatja be számos adatforrás tükrében.

Képgaléria

A Teradata platformkínálata

Fejlett analitika az adatbázisban

Az adatok szocializációja