;
Nagyválllalati kiadásban is megjelenik a Jaspersoft megújult BI platformja
2010. január 13. Üzleti intelligencia · Jaspersoft · Nyílt forráskód

Memóriában történő elemzésekkel, integrált metaadat-keresővel és látványosabb felhasználói felülettel érkezik az új verzió.

A JasperSoft 3.7 három különböző kiadásban lesz elérhető: az eddigi Community (ingyenes) és Professional mellett megjelenik az Enterprise változat is. A csúcsverzió az összes Jasper modult integráltan tartalmazza, és olyan további támogató funkciókat tartalmaz, mint az auditálást segítő széles körű naplózás. Az egyes változatok közötti főbb különbségeket a cég weboldalán elérhető táblázat foglalja össze.

Az új verzióval érkező új funkciók közül érdekesnek ígérkezik a metaadat-kereső, amely segítségével könnyen előbányászhatják a felhasználók az őket érdeklő jelentéseket és kimutatásokat. Lényegesen továbbfejlesztették a grafikus felhasználói felületeket és az ad-hoc lekérdezések összerakását segítő eszközöket.

Sokat javítottak a villámgyors elemzéseket lehetővé tévő in-memory adatkezelési képességeken is. Az Ez utóbbi használatáról egy néhány perces videó is megtalálható a Youtube-on.

Az új Enterprise Edition éves előfizetési díja egy szerverre közelíti az 50 ezer dollárt, ami már nem nevezhető aprópénznek, de továbbra is lényegesen olcsóbb, mint a nagy gyártók BI megoldásai.

További információ
www.jaspersoft.com