;
Megújította a Cognos 8 platformot az IBM
2008. október 2. Üzleti intelligencia · Cognos · IBM

A tavaly felvásárolt Cognos termékpaletta első átfogó frissítése jelent meg. Az integrált platformra épülő Cognos 8 v4 az általános fejlesztések mellett több teljesen új komponenst is tartalmaz.

Az egyik legérdekesebb újdonság a Business ViewPoint, amely lehetővé teszi az analitikus rendszerekben használt dimenziók, hierarchiák és attribútumok egységes, központi karbantartását. A workflow elemeket is tartalmazó vizuális modellező alkalmazás az egyes elemek módosítása után értesíti az érintett feleket a változásokról. A véglegesített struktúrák automatikusan publikálásra kerülnek a megfelelő alkalmazásokba, az adatbiztonságról és nyomon követhetőségről pedig beépített verziókezelő modul gondoskodik.

Az új kiadással a Cognos kínálatában is megjelennek a Flash-alapú interaktív vezetői dashboardok. A BI riportok megjelenítése mellett mód van külső információk beillesztésére is, például RSS alkalmazásával. A sok jelentés közötti könnyű eligazodást pedig a továbbfejlesztett Go!Search segíti. Továbbfejlődtek a mobil eszközökön futó BI kliensek is. Megjelent a GPS-funkció támogatása, így a felhasználók akár helyzetfüggő módon kaphatják az üzleti információkat.

A Cognos 8 platform új változata várhatóan az év végén lesz elérhető.

Kapcsolódó anyagaink
· Megjelent a Cognos 8 BI platformjának harmadik kiadása (2008. január 18.)