;
Megjelent a Business Objects 6.1
2003. szeptember 8. OLAP · Business Objects

A tavaly bejelentett 6-os verzió első komolyabb frissítése többek közt az elemzési lehetőségekre és a adatforrások könnyebb elérhetőségére koncentrál.


A 6.1 verzió webes riportjai a felhasználók számára is számos olyan elemzési funkciót nyújtanak, amelyhez korábban csak a jelentések készítői értek el.
Ilyen az OLAP-stílusú lefúrás, az adatok rendezése és szűrése, illetve egyszerűbb számítások hozzáadása a jelentéshez.

A relációs adatforrások mellett az Enterprise 6.1 az összes vezető OLAP szerver adatait elérni, beleértve az Oracle9i multidimenzionális komponensét is.

A komplex nagyvállalati üzleti intelligencia rendszerek készítését a BO 6.1 részint fokozott teljesítménnyel (párhuzamos feldolgozás, intelligens gyorsítárazás), részint pedig kifinomult hatásvizsgáló eszközökkel támogatja. Ez utóbbi képes azonosítani, hogy egy forrástáblában adott oszlopának adattartalma milyen jelentésekben és grafikonban bukkan fel.



Enterprise 6.1 introduces additional performance and scalability enhancements across the entire product line, including parallel processing, sophisticated caching, and enhanced clustering that deliver performance improvements of 20 percent to 500 percent, according to the company.

További információ
www.businessobjects.com